Przepisy

Piernikowy nugat

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 1
Czas wykonania: 0:05h

Sposób przygotowania:

  1. Wlej 25 ml zimnej wody (ok. 6 łyżeczek) do kubka.
  2. Wsyp zawartość torebki do wody.
  3. Ważne: Bardzo energicznie mieszaj łyżeczką (ok. 30 sec.) do uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Na wierzch surowego ciasta wysyp pokrojone orzechy.
  5. Wstaw do mikrofali na czas i moc podane w poniższej niżej w tabeli:

700W

800 W

1000 W

1 min 20 sek.

do 1 min 30 sek.

1 min 10 sek.

do 1 min 20 sek.

1 min

do 1 min 10 sek.

Jednorazowo wstawiaj nie więcej niż 1 kubek.

  1. Ciastko wystudź.

  2. Udekoruj pozostałymi orzechami.

komentarzy /0/
Skomentuj