Produkty

Produkty > Nowości

Sernik z czekoladą

Nasz sernik z czekoladą jest niejednoznaczny, modny i niebanalny. Można go kochać, albo… kochać. Jest waniliowo- śmietankowy i czekoladowy jednocześnie. To jedno z najlepszych połączeń: belgijska czekolada i ser. 

Z wyglądu przypomina torcik czekoladowy i dopiero pierwszy kęs zdradza obecność sera.  Kremowa, rozpływająca się w ustach konsystencja, w połączeniu z czekoladowym smakiem, jest kwintesencją sernikowo-czekoladowych pyszności.

Atrakcyjny i duży wypiek – ponad 1 kg gotowego ciasta.  Bogaty skład – 3 saszetki: do przygotowania czekoladowego spodu, masy serowej oraz czekoladowej lawy do zapiekania.

BRAK SERA W ZESTAWIE - konsument kupuje go sam (na przygotowanie ciasta wystarczy 0,5 kg zmielonego twarogu).

Wypróbuj nasz wyjątkowy sernik, który jest bardzo prosty w przygotowaniu, a efekt końcowy naprawdę Cię zaskoczy.

 

Przygotuj:

Do ciasta: 1 jajo, 50 ml oleju, 25 ml mleka

Do masy sernikowej: 3 jaja, 150 g margaryny, 500 g zmielonego twarogu

Do masy czekoladowej: 1 jajo, 75 g maragryny

Sposób Przygotowania:

Ciasto (spód sernika):

  1. Nastaw piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
  2. Wsyp zawartość torebki z ciastem do głębokiej miski, dodaj jajo, olej i mleko, dokładnie wymieszaj łyżką ok. 1 minuty.
  3. Masę przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką okrągłej tortownicy o śr. 24 cm. Wstaw do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika i piecz około 10 minut (do suchego patyczka).
  4. Na wystudzone ciasto wyłóż kolejne warstwy: masę sernikową i czekoladową.
  5. Rozpuść oddzielnie: 150 g margaryny do masy sernikowej i 75 g margaryny do masy czekoladowej, ostudź.

Masa sernikowa:

  1. Oddziel żółtka od białek. Mieszankę do masy sernikowej zmiksuj z żółtkami, twarogiem i rozpuszczoną margaryną do uzyskania jednolitej masy.
  2. Ubij pianę z białek i delikatnie wymieszaj z masą serową. Gotową masę sernikową wyłóż na upieczony spód.

Masa czekoladowa (wierzch sernika):

  1. Do wysokiego naczynia wsyp zawartość torebki z masą czekoladową, dodaj 1 jajo i rozpuszczoną margarynę, miksuj ok. 2 minuty.
  2. Masę czekoladową wyłóż łyżką małymi porcjami na masę sernikową.
  3. Natychmiast wstaw do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika (bez termoobiegu) i piecz 50-60 minut (do suchego patyczka).