Produkty

Produkty > Nowości

Cookie brownie z kroplami czekolady

Ciasta jak z najlepszej cukierni. Modne i pożądane ciasta do samodzielnego przygotowania. Unikalne smaki, inspirowane cukierniami i nowoczesnymi blogami. Kompletny skład, wysoka zawartość kakao i czekolady.

Cookie brownie to połączenie wilgotnego, mocno czekoladowego ciasta brownie z kruchym ciastem. Całość posypana kroplami czekolady tworzą wyjątkowy deser.

Ty też możesz zostać wirtuozem deserów.

Mieszanka do domowego wypieku ciasta w proszku, zawierający następujące komponenty:

  • Mieszankę do przygotowania ciasta czekoladowego
  • Mieszankę do przygotowania ciasta kruchego
  • Krople czekolady

Produkt może zawierać: gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne nasiona sezamu.

Przygotowanie ciasta czekoladowego:

  1. Rozpuść i wystudź 100 g margaryny.
  2. Nagrzej piekarnik do temp. 180°C bez termoobiegu. Wyłóż papierem do pieczenia blachę do brownie o wymiarach ok. 18x30 cm.
  3. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem czekoladowym, dodaj jajo, mleko i rozpuszczoną margarynę i wymieszaj łyżką ok. 1 minuty.
  4. Pod koniec mieszania dodaj odłożonych 45 g kropli czekolady (4-5 łyżek). Wyłóż ciasto na dno foremki i wyrównaj.

Przygotowanie ciasta kruchego:

  1. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem kruchym, dodaj żółtko i miękką margarynę. Miksuj przez ok. 3 minuty na najwyższych obrotach (mieszadła świderki).
  2. Pod koniec miksowania dodaj odłożone krople czekolady ok. 70 g i wymieszaj.
  3. Ciasto kruche wyłóż małymi porcjami na ciasto czekoladowe (ok. 1 łyżeczki).

Dekorowanie:

  1. Całość posyp odłożonymi kroplami czekolady (ok. 1 łyżka).
  2. Ciasto natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-23 minut do jego zarumienienia.