Produkty

Desery > Musy

Mus czekoladowy z pomarańczowym sosem

Desery jak z najlepszej cukierni. Elegancka linia deserów do domowego przygotowania. Unikalne smaki, inspirowane cukierniami i nowoczesnymi blogami, idealne dla każdego. Przygotowanie na kremówce gwarantuje wyjątkowo puszysta konsystencję i stabilność musu. 

Mus czekoladowy z pomarańczowym sosem to jeszcze więcej czekolady i kakao. Smak inspirowany najlepszymi kawiarniami, nada każdemu deserowi wyjątkowego smaku.

Ty też możesz zostać wirtuozem deserów.

Mus czekoladowy

Przygotuj:

  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł
  1. Do garnka wlej schłodzoną śmietankę, a następnie podgrzej.
  2. Wsyp zawartość torebki, energicznie mieszaj do momentu rozpuszczenia się cząstek czekolady oraz uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Po zagotowaniu przelej przez sitko o drobnych oczkach i wlej do salaterek.
  4. Po wystudzeniu, wstaw do lodówki na 4 godziny.

Sos o smaku pomarańczowym

Przygotuj:

  • 125 ml zimnej wody.
  1. Do zimnej wody wsyp gotową mieszankę, energicznie mieszając.
  2. Mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji, a następnie wstaw do lodówki na ok. 5 minut.
  3. Przed podaniem polej gotowy deser sosem pomarańczowym.