Przepisy

Anatol z amaretto

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 1
Czas wykonania: 0:10h
  • kawa zbożowa Anatol Delecta
  • łyżka likieru Amaretto
  • 50 ml skondensowanego mleka niesłodzonego
  • cukier puder
  • bita śmietana
  • starta czekolada
     

Sposób przygotowania:

  1. Zaparz przez 5 minut jedną torebkę kawy zbożowej Anatol w 150 ml wody, a następnie pozostaw do ostygnięcia.
  2. Wystudzoną kawę dokładnie wymieszaj z jedną łyżką likieru amaretto, 50 ml skondensowanego mleka niesłodzonego i cukrem pudrem do smaku.
  3. Dobrze wymieszany napój rozlej do filiżanek, udekoruj bitą śmietaną i posyp startą na drobnych oczkach czekoladą.
     
komentarzy /0/
Skomentuj