Produkty

Kawy zbożowe > Kawa zbożowa Kujawianka

Kawa zbożowa Kujawianka

Kawa zbożowa Kujawianka przeznaczona jest do gotowania - to tradycyjny sposób przygotowania kawy znany od lat.  Kawa zbożowa Kujawianka to mieszanka kawy zbożowej składająca się w 100% naturalnych składników: uprażonego i zmielonego żyta, cykorii, jęczmienia oraz buraka cukrowego.
Kawa zbożowa Kujawianka to codziennie niezastapiona dawka zdrowego stylu żcyia na Twoim stole. Smaczna i aromatyczna. Wyśmienita z mlekiem lub śmietanką. 
Możesz ja również przygotować w bardziej nowoczesnej odsłonie- parzenie w ekspresie do kawy. Za każdym razem będzie tak samo dobrze smakować. 


DOSTĘPNE W OPAKOWANIACH: 200 g, 500 g

Tradycyjny sposób przygotowania:

  • 3 - 4 łyżki stołowe kawy wsyp do 1 litra wrzącej wody.
  • Gotuj 5 minut. Pozostaw pod przykryciem kilka minut.
  • Przed podaniem przecedź przez gęste sitko.

Alternatywny sposób przygotowania - parzenie w ekspresie:

  • Na 1 litr wsyp około 5 łyżek stołowych kawy, aby uzyskać 6 filiżanek lub 4 kubki smacznego napoju.