Wsyp połowę zawartości opakowania z ciastem do głębokiej miski, dodaj wodę i miękką margarynę. Miksuj (mieszadła świderki) około 2 minuty do połączenia się składników, na koniec - lekko zagnieć ręką.
Przełóż ciasto do wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką blachy do tarty, nakłuj widelcem.
Na ciasto wyłóż papier do pieczenia i obciąż fasolą lub ryżem.
Spód tarty podpiekaj przez około 20 minut.
Rabarbar obierz, pokrój w kawałki, przełóż do rondla, podlej łyżką wody i gotuj pod przykryciem około 10 minut (od czasu do czasu mieszając). Pod koniec gotowania dodaj 150 g cukru.
Łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuść w około 1/3 szklanki wody, dodaj do musu rabarbarowego i zagotuj.
Na podpieczony spód wyłóż mus rabarbarowy, wstaw ponownie do piekarnika na około 25 minut.
Krem:
Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko, wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
Połowę kremu wyłóż na wystudzoną tartę bezpośrednio po jego przygotowaniu. Resztę kremu przełóż do szprycy i udekoruj rozetami wierzch ciasta.
Tartę wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia (uzyskasz wtedy właściwą gęstość i konsystencję kremu).