Poziom trudności: średni
Ilość porcji: 10
Czas wykonania: 1:30h
Ciasto kokosowe:
Krem:
Dekoracja:
-
350 g malin, 250g jagód lub innych owoców
Sposób przygotowania:
-
W średniej wielkości misce połączyć mąkę pszenną, wiórki kokosowe, masło, cukier i żółtko.
-
Szybko wyrobić ciasto, wygniatając składniki palcami.
-
Wylepić ciastem dno i boki okrągłej formy do ciast typu tarta lub tortownicy (o średnicy 25 cm).
-
Ciasto nakłuć widelcem w wielu miejscach.
-
Piec w średnio nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C ok. 20-25 min.
-
Kiedy ciasto ostygnie, równomiernie rozsmarować na nim przygotowany wg przepisu na opakowaniu Krem Karpatka.
-
Maliny ułożyć dookoła brzegu ciasta. Środek wypełnić jagodami i malinami.
-
Ciasto schłodzić w lodówce.