Przepisy

Tarta kokosowo-owocowa

Poziom trudności: średni
Ilość porcji: 10
Czas wykonania: 1:30h

Ciasto kokosowe:

Krem:

Dekoracja:

  • 350 g malin, 250g jagód lub innych owoców
     

Sposób przygotowania:

  1. W średniej wielkości misce połączyć mąkę pszenną, wiórki kokosowe, masło, cukier i żółtko.
  2. Szybko wyrobić ciasto, wygniatając składniki palcami.
  3. Wylepić ciastem dno i boki okrągłej formy do ciast typu tarta lub tortownicy (o średnicy 25 cm).
  4. Ciasto nakłuć widelcem w wielu miejscach.
  5. Piec w średnio nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C ok. 20-25 min.
  6. Kiedy ciasto ostygnie, równomiernie rozsmarować na nim przygotowany wg przepisu na opakowaniu Krem Karpatka.
  7. Maliny ułożyć dookoła brzegu ciasta. Środek wypełnić jagodami i malinami.
  8. Ciasto schłodzić w lodówce.
     
komentarzy /0/
Skomentuj