Przepisy

Naleśniki z wędzonym łososiem

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 8
Czas wykonania: 0:30h
  • 1 opakowanie naleśników
  • 250 g wędzonego łososia
  • 4 kiszone ogórki
  • 1 czerwona cebula
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 puszka kiełków fasoli Mung
  • pieprz
     

Sposób przygotowania:

  1. Naleśniki przygotuj wg sposobu podanego na opakowaniu.
  2. Łososia pokrój w cienkie paski, ogórki - w kostkę, cebulę posiekaj.
  3. Kiełki opłucz.
  4. Każdy naleśnik posmaruj śmietaną, ułóż na nim porcję kiełków, ryby, posyp cebulą i ogórkiem (możesz lekko oprószyć pieprzem).
  5. Naleśnik zroluj, przekrój na połowę i podawaj w formie kanapki, bądź złóż w trójkąt lub po prostu na pół.
     
komentarzy /0/
Skomentuj