Przepisy

Naleśniki z nadzieniem truskawkowym

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 10
Czas wykonania: 0:45h

Sposób przygotowania:

  1. Jaja połączyć z mąką, mlekiem cukrem i solą. Mieszać do uzyskania jednolitej masy.
  2. Bezpośrednio przed smażeniem wlać do ciasta szklankę gazowanej wody mineralnej, całość wymieszać.
  3. Naleśniki smażyć z obu stron na delikatnie natłuszczonej olejem patelni.
  4. Krem śmietankowy przygotować według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu (uwaga 200ml mleka).
  5. Pod koniec ubijania dodać zmiksowane truskawki (ok. 100g). Pozostałą ilość truskawek pokroić w niewielkie kawałki.
  6. Na każdy naleśnik nakładać truskawki i krem, a następnie składać w trójkąt.
  7. Udekorować polewą przygotowaną według sposobu podanego na opakowaniu.
  8. Naleśniki polać na wierzchu polewą.
     
komentarzy /0/
Skomentuj