Firma
Produkty
Pieczenie
Przyprawy do ciast
Dodatki do ciast
Ciasta
Desery
Budynie do gotowania
Kisiele do gotowania
Galaretki
Śnieżka
Musy
Desery instant
Kisiele instant
Budynie instant
Mleczny kubek
Czekolady do picia
Napoje
Kawa zbożowa Anatol
Kawa zbożowa Kujawianka
Oranżadki FRUUBI
Kulinaria
Mieszanki żelujące
Dodatki do dań
Zupy w proszku
Akcje
Nadszedł czas pieczenia piernika
Anatol Klasyka Poranka
Delecta Prosto z serca
Konkurs walentynkowy na delektujemy.pl
Nowości
PRZEPISY sprawdź na
Menu
Firma
Produkty
Pieczenie
Przyprawy do ciast
Dodatki do ciast
Ciasta
Desery
Budynie do gotowania
Kisiele do gotowania
Galaretki
Śnieżka
Musy
Desery instant
Kisiele instant
Budynie instant
Mleczny kubek
Czekolady do picia
Napoje
Kawa zbożowa Anatol
Kawa zbożowa Kujawianka
Oranżadki FRUUBI
Kulinaria
Mieszanki żelujące
Dodatki do dań
Zupy w proszku
Akcje
Nadszedł czas pieczenia piernika
Anatol Klasyka Poranka
Delecta Prosto z serca
Konkurs walentynkowy na delektujemy.pl
Nowości
PRZEPISY sprawdź na Delektujemy.pl
Polityka cookies
Przepisy
powróć do listy
Kawa Cesarzowej Marii Teresy
Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 4
Czas wykonania: 0:10h
800 ml wody
4 pełne łyżeczki Anatol kawy zbożowej rozpuszczalnej KLASYCZNEJ z błonnikiem Delecta
8 łyżek likieru pomarańczowego Cointreau
4 łyżki cukru
250 ml śmietany 30%
cukier puder
1 opakowanie
mixu do śmietany Delecta
1 opakowanie
posypki płatki czekoladowe Delecta
Sposób przygotowania:
Kawę zalej wrzącą wodą w dużym dzbanku.
Cukier wymieszaj z likierem, a następnie rozlej do filiżanek o pojemności 200 ml.
Każdą filiżankę uzupełnij kawą, a następnie wymieszaj.
Śmietanę ubij zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu mixu do śmietany.
Kawę udekoruj bitą śmietaną i posyp posypką.
komentarzy /0/
Skomentuj
Dodaj komentarz
Imię i nazwisko / Nick:
Ocena:
Komentarz:
Dodaj