Przepisy

Aromatyczne śledzie

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 6
Czas wykonania: 0:30h
  • solone śledzie matiasy
  • cebulka
  • sok z cytryn
  • rodzynki Bakalland
  • goździki
  • pieprz mielony
  • oliwa z oliwek dobrej jakości
     

Sposób przygotowania:

  1. Solone śledzie matiasy dokładnie wypłucz i odkrój szare końcówki.
  2. Śledzie pokrój na małe dzwonka. Cebulkę drobno posiekaj.
  3. Weź litrowy słoik z zakrętką. Na dno włóż pierwszą warstwę śledzi, skrop je cytrynką, wrzuć kilka goździków i rodzynek. Następnie włóż warstwę posiekanej cebulki i ponownie śledzie. Składniki  układaj warstwami, aż słoik będzie pełny.
  4. Na koniec całość oprósz pieprzem i zalej oliwą dobrej jakości. Zakręć słoik i odstaw na dwa dni, żeby nabrały aromatu. 
komentarzy /0/
Skomentuj