Produkty

Pieczenie > Dodatki do ciast

Polewa smak mlecznej czekolady twarda

Polewa to idealne wykończenie każdego ciasta. Nasze polewy są bardzo proste w użyciu - wystarczy je podgrzać i polać nimi ciasto.
 
Jedno opakowanie wystarcza do udekorowania jednego średniej wielkości ciasta.
 
Dzięki specjalnie dobranej recepturze (polewa nie zawiera tłuszczów utwardzonych) i opakowaniu polewę można podgrzać zarówno w kuchence mikrofalowej jak i w rondelku z gorącą wodą.
Idelana i aksamitna konsytencja polewy sprawia, że jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Nie musisz używać całej polewy od razu-pozostawiona resztę możesz ponownie rozgrzać według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu.
Piecz śmiało dla innych...ot tak... prosto z serca.

Ciasto z polewą możesz udekorować posypkami Decorada.

 

Sposób tradycyjny:

  • Torebkę umieścić w gorącej wodzie.
  • Po 5-10 minutach, kiedy polewa jest już płynna, wyjąc ostrożnie torebkę z wody i naciąć w lewym, górnym rogu. 
  • Równomiernie rozprowadzić polewę na cieście.

Sposób przy zastosowaniu kuchenki mikrofalowej:

  • Torebkę umieścić w pozycji stojącej w mikrofalówce. 
  • Mikrofalówkę nastawić na najniższą moc - max. 240W i rozgrzewać polewę 5 minut (zależnie od rodzaju mikrofalówki, czas podgrzewania może być nieco dłuższy). 
  • Torebkę wyjąć i ugnieść - zawartość musi być wyczuwalnie płynna - jeśli nie jest czynność należy powtórzyć.
Zawartość opakowania (100g) wystarcza na oblanie średniej wielkości babki.
zobacz inne przepisy
Baba drożdżowa

Baba drożdżowa

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 20
Czas wykonania: 1:00h
komentarzy /1/ Baba drożdżowa
Babeczki - wiśniowe perły

Babeczki - wiśniowe perły

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 1
Czas wykonania: 0:50h
komentarzy /0/ Babeczki - wiśniowe perły