Produkty

Pieczenie > Dodatki do ciast

Polewa smak białej czekolady twarda

Polewa to idealne wykończenie każdego ciasta. Nasze polewy są bardzo proste w użyciu - wystarczy je podgrzać i polać nimi ciasto.
 
Jedno opakowanie wystarcza do udekorowania jednego średniej wielkości ciasta.
 
Dzięki specjalnie dobranej recepturze (polewa nie zawiera tłuszczów utwardzonych) i opakowaniu polewę można podgrzać zarówno w kuchence mikrofalowej jak i w rondelku z gorącą wodą.
Idelana i aksamitna konsytencja polewy sprawia, że jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Nie musisz używać całej polewy od razu-pozostawiona resztę możesz ponownie rozgrzać według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu.
Piecz śmiało dla innych...ot tak... prosto z serca.

Ciasto z polewą możesz udekorować posypkami Decorada.

 

Sposób przygotowania:

W kąpieli wodnej:
  • Torebkę umieścić w wysokim naczyniu z gorącą, ale nie wrzącą wodą na około 5 min. (do momentu rozpuszczenia polewy). Jeżeli jest konieczne - wydłuż czas rozpuszczania polewy. UWAGA: Polewy nie możńa gotować. 
W kuchence mikrofalowej:
  • Torebkę umieścić w pozycji pionowej na srodku tacy obrotowej mikrofalówki, nastawionej na najniższą moc (max. 360W) i około 1 minutę (w zależności od mikrofalówki czas podgrzewania może być inny). Nie wkładaj kilku torebek polewy równocześnie.

     

  • Wyjmij torebkę z naczynia lub mikrofalówki (uwaga: polewa może być gorąca) i kilkakrotnie ja ugnieść, do momentu wyównania struktury polewy (polewa jest gotowa do użycia, gdy jest płynna). Odetnij róg opakowania.

  • Zawartość torebki równomiernie rozprowadź na wystudzonym cieście. Niewykorzystaną polewę możesz schłodzić i przechowywać do ponownego użycia (nie podgrzeja ponownie otwartej torebki w mikrofalówce).