Produkty

Pieczenie > Dodatki do ciast

Polewa smak białej czekolady twarda

Polewa to idealne wykończenie każdego ciasta. Nasze polewy są bardzo proste w użyciu - wystarczy je podgrzać i polać nimi ciasto.
 
Jedno opakowanie wystarcza do udekorowania jednego średniej wielkości ciasta.
 
Dzięki specjalnie dobranej recepturze (polewa nie zawiera tłuszczów utwardzonych) i opakowaniu polewę można podgrzać zarówno w kuchence mikrofalowej jak i w rondelku z gorącą wodą.
Idelana i aksamitna konsytencja polewy sprawia, że jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Nie musisz używać całej polewy od razu-pozostawiona resztę możesz ponownie rozgrzać według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu.
Piecz śmiało dla innych...ot tak... prosto z serca.

Ciasto z polewą możesz udekorować posypkami Decorada.

 

Sposób przygotowania:

Sposób tradycyjny:
  • Torebkę umieścić w gorącej wodzie.
  • Po 5-10 minutach, kiedy polewa jest już płynna, wyjąć ostrożnie torebkę z wody i naciąć w lewym, górnym rogu.
  • Równomiernie rozprowadzić polewę na cieście.
Sposób przy zastosowaniu kuchenki mikrofalowej:
  • Torebkę umieścić w pozycji stojącej w mikrofalówce. Mikrofalówkę nastawić na najniższą moc - max. 240W i rozgrzewać polewę 5 minut (zależnie od rodzaju mikrofalówki, czas podgrzewania może być nieco dłuższy).
  • Torebkę wyjąć i ugnieść - zawartość musi być wyczuwalnie płynna - jeśli nie jest czynność należy powtórzyć.
  • Zawartość opakowania (100g) wystarcza na oblanie średniej wielkości babki.