Produkty

Pieczenie > Dodatki do ciast

Krem tortowy smak ajerkoniakowy

Nowe kremy tortowe Delecta charakteryzują się gładką i kremową konsystencją. Teraz w nowej odsłonie z dodatkiem śmietany. Jako jedyne na rynku mają w składzie olej kokosowy.

Wystarczy dodać mleko i miksować przez 3 minuty, a możliwości wykorzystania kremów Delecta są nieograniczone - dekorowanie, przekładanie, nadziewanie. Krem idealnie smakuje z dodatkiem posypek Decorada.

Więcej inspiracji na ciasta z kremem znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/torty-i-ciasta-z-kremem/
Składniki:
  • 350 ml schłodzonego mleka
 
Sposób przygotowania:
  • Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko.
  • Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  • Gotowy krem użyj do przełożenia i dekoracji tortu bezpośrednio po przygotowaniu. Wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia (uzyskasz wtedy właściwą gęstość i konsystencję kremu).
  • Dobra rada: wzbogaconą wersję uzyskasz miksując 50g miękkiego masła z przygotowanym kremem.