Przepisy

Tartaletki czekoladowo-orzechowe

Poziom trudności: wysoki
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 1:30h

Sposób przygotowania:

  1. Orzechy laskowe zmiksuj. Dodaj mąkę, cukier puder , miękką margarynę i 2/3 łyżki wody. Wszystkie składniki zagniataj do momentu, aż powstanie miękkie ciasto.
  2. Tak przygotowane cisto przykryj i wstaw do zamrażalnika na 10 minut.
  3. Zmrożone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim 6 foremek do tartaletek o średnicy 10 cm.
  4. Nakłuj spód ciasta widelcem.
  5. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C przez 15 minut.
  6. Wyjmij folię i piecz przez kolejne 5 minut, aż ciasto będzie kruche i złociste.
  7. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
  8. Krem do tortów czekoladowy Choco przygotuj według sposobu, podanego na opakowaniu.
  9. Na każdą tartaletkę nałóż gotowy krem (bezpośrednio po jego przygotowaniu) i udekoruj całymi orzechami laskowymi.
  10. Przed podaniem schładzaj ciasteczka w lodówce przez ok. 1 godzinę.
komentarzy /0/
Skomentuj