Przepisy

Sernik błyskawiczny z galaretką

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 6
Czas wykonania: 0:45h

Sposób przygotowania:

  1. Zawartość torebki z galaretką wsyp do 500 ml gorącej wody i dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia.
  2. Rozlej galaretkę do pucharków na 1/3 ich wysokości. Pozostałą ilość galaretki pozostaw.
  3. Odstaw pucharki w chłodne miejsce (do lodówki), stawiając je ukośnie.
  4. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka. 
  5. Zawartość torebki Sernika błyskawicznego wsyp do mleka i ubijaj mikserem przez 3-4 minuty.
  6. Na zżelowaną galaretkę w pucharkach wyłóż sernik, wyrównaj wierzch, udekoruj owocami kiwi (ok. 4 szt.) pokrojonymi w plasterki i zalej pozostałą  galaretką. Tak przygotuj pozostałe pucharki.
  7. Odstaw w chłodne miejsce do schłodzenia i zżelowania. 
komentarzy /0/
Skomentuj