Przepisy

Serniczki

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 14
Czas wykonania: 0:25h

Sposób przygotowania:

  1. Herbatniki skrusz w malakserze na drobny proszek. Dodaj kieliszek wódki i pół kostki masła. Dobrze wymieszaj do otrzymania zwartej, gładkiej masy.
  2. Filiżanki wyłóż folią aluminiową. Do każdej filiżanki nałóż łyżkę masy z herbatników i dobrze ugnieć na dnie. Odstaw do stężenia.
  3. Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Pozostaw do schłodzenia.
  4. Zmiksuj sernik z mlekiem i szybko wyłóż na herbatnikowy spód.
  5. Na masie sernikowej ułóż owoce i zalej je chłodną galaretką.
  6. Przygotowany deser wstaw do lodówki na 2 godziny.
  7. Po schłodzeniu, oddziel nożem folię od filiżanki, wyjmij deserki i zdejmij z nich folię.
komentarzy /0/
Skomentuj