Przepisy

Pianka cytrynowa z nutą porzeczki

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 6
Czas wykonania: 1:30h

Sposób przygotowania:

  1. Galaretkę o smaku cytrynowym Delecta rozpuść w 300 ml wrzącej wody. Odstaw do wystudzenia.
  2. Do wysokiego naczynia wlej mleko. Wsyp zawartość Śnieżki oryginalnej Delecta. Zmiksuj do uzyskania sztywnej konsystencji.
  3. Schłodzoną płynną galaretkę powoli przelej do śnieżki i połącz miksując na najniższych obrotach.
  4. Tak powstałą piankę przełóż do filiżanek i wstaw do lodówki na ok. 4 godz.

Sos:

  1. Do szklanki wlej 150 ml wrzącej wody. Wsyp zawartość Owocowego Kubka smak czarnej porzeczki i energicznie wymieszaj do gładkiej konsystencji. Odstaw do wystudzenia.
  2. Przed podaniem wyłóż piankę z filiżanki na talerzyk deserowy, polej sosem i udekoruj cytryną.
komentarzy /0/
Skomentuj