Przepisy

Owocowe słoiczki

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 10
Czas wykonania: 0:40h

Sposób przygotowania:

  1. Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody.
  2. Na dno każdego słoiczka wyłożyć wiśnie.
  3. Zalać połową ilości schłodzonej, płynnej  galaretki.
  4. Wstawić do lodówki do stężenia na ok. 2 godziny. Pozostała ilość galaretki musi pozostać płynna (uwaga: nie trzymamy jej w lodówce).
  5. Do wysokiego naczynia z mlekiem wsypać zawartość torebki z sernikiem (miksować przez 2 minuty).
  6. Przygotowany sernik wykładać do słoiczków (na  warstwę  galaretki z owocami).
  7. Wylać pozostałą galaretkę.
  8. Zakręcić słoiczki i wstawić do lodówki na 4 godziny do schłodzenia. 
komentarzy /0/
Skomentuj