Przepisy

Krem migdałowy

Poziom trudności: średni
Ilość porcji: 4
Czas wykonania: 0:45h

Sposób przygotowania:

  1. Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać i zrumienić w piekarniku, często mieszając.
  2. Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej przegotowanej wody, postawić naczynie na parze, rozpuścić i przecedzić.
  3. Mleko zagotować, wymieszać z żelatyną, wystudzić.
  4. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier puder, startą skórkę pomarańczową i cukier o smaku migdałowym.
  5. Ubitą pianę wymieszać z tężejącą masą, migdałami i żółtkami lekko mieszając trzepaczką.
  6. Przełożyć gotową masę do salaterek, posypać płatkami migdałów i pozostawić do zastygnięcia.
komentarzy /0/
Skomentuj