Przepisy

Kolorowa galaretka

Poziom trudności: średni
Ilość porcji: 9
Czas wykonania: 0:20h

Sposób przygotowania:

  1. Galaretkę o smaku wiśniowym przygotuj wg przepisu na opakowaniu i odstaw, aby przestygła.
  2. Po wystudzeniu przelej do 9 szklanych pucharków do 1/4 ich wysokości.
  3. W każdym pucharku umieść po 1 ptasim mleczku i posyp orzechami.
  4. Po zastygnięciu galaretki wiśniowej, wlej do naczyń wcześniej przygotowaną i schłodzoną galaretkę o smaku pomarańczowym. Dodaj do niej pokrojone brzoskwinie, cząstki mandarynek i 1/4  szklanki rodzynek. Składniki rozłóż równomiernie.
  5. Po stężeniu galaretki o smaku pomarańczowym wlej wcześniej przygotowaną i schłodzoną galaretkę o smaku cytrynowym. Włóż do niej pokrojone kawałki ananasa i pokrojone w małe kawałki  banany.
  6. Po zastygnięciu galaretki pucharki udekoruj Śnieżką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.
  7. Posyp resztą rodzynek oraz udekoruj deser wcześniej przygotowaną polewą o smaku mlecznej czekolady.
  8. Na wierzchu każdego deseru ułóż po jednej wiśni lub czereśni.
  9. Obok połóż nasączoną spirytusem kostkę cukru. Przed podaniem na stół kostkę cukru podpal.
komentarzy /0/
Skomentuj