Przepisy

Deser Wiśniowa Paryżanka

Poziom trudności: średni
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 0:50h

Sposób przygotowania:

  1. Galaretkę rozpuść w 500 ml gorącej wody. Wystudź ją i wstaw do lodówki na 2 godziny do stężenia.
  2. Sernik ubij z 600 ml zimnego mleka.
  3. W wysokim pucharku układaj warstwami: wiśnie, sernik, wiśnie i jeszcze raz sernik.
  4. Galaretkę pokrój w kostkę i wyłóż jako następną warstwę.
  5. Śnieżkę ubij z 200 ml mleka, przełóż do szprycki i udekoruj rozetkami deser.
  6. Polewę rozpuść w 3 łyżkach gorącej wody, odczekaj chwilę, aby przestygła i fantazyjnie ozdabiaj deser.
  7. Przed podaniem schładzaj przez około 30 minut w lodówce.
komentarzy /0/
Skomentuj