Przepisy

Zimna Malaga

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 1:00h

Sposób przygotowania:

  1. Poncz: do 50 ml przegotowanej zimnej wody dodać 2 łyżki alkoholu.
  2. Dno  tortownicy (o śr. 24 cm) wyłożyć folią aluminiową
  3. Na dno tortownicy wyłożyć nasączonymi w ponczu herbatnikami.
  4. Pozostałe herbatniki drobno pokruszyć.
  5. Rodzynki  zalać na chwilę gorącą wodą i odcedzić.
  6. Do wysokiego naczynia z mlekiem wsypać zawartość torebki z sernikiem. Miksować przez 3 minuty.
  7. Dodać rodzynki i pokruszone herbatniki. Całość razem połączyć.
  8. Masę wyłożyć do tortownicy na warstwę herbatników.
  9. Posypać pokrojonymi orzechami.
  10.  Wstawić do lodówki na 2-3 godziny do schłodzenia.
komentarzy /0/
Skomentuj