Przepisy

Wuzetka czekoladowa z nutą pomarańczy

Poziom trudności: średni
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 1:00h

Sposób przygotowania:

  1. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier i nadal ubijać.
  2. Następnie dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać.
  3. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy (o wymiarach 24 na 36 cm) i piec ok. 30 minut w temperaturze 170°C.
  4. Ostudzić i podzielić na 2 części. Każdą cześć biszkoptu nasączyć aromatem pomarańczowym wymieszanym z wodą.
  5. Krem do tortów czekoladowy z pomarańczą Delecta przygotować według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu.
  6. Gotowy krem wyłożyć na jedną część biszkoptu i przykryć drugą.
  7. Wierzch ciasta udekorować polewą przygotowaną według sposobu podanego na opakowaniu i skórką pomarańczy.

 

Więcej inspiracji na ciasta czekoladowe i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/czekoladowe/

komentarzy /0/
Skomentuj