Produkty

Pieczenie > Ciasta

Słodkie bułeczki

Poznaj nasz przepis na pyszne wypieki. Idealne na śniadanie i nie tylko. 

Nasza nowość z linii Takie to proste to słodkie bułeczki. Pyszne, drożdzowe, puchate bułeczki idealne na śniadanie. Prosty skład produktu, gwarantowany przez użycie tylko naturalnych składników. Słodkie bułeczki to zredukowana ilość cukru, zawierają drożdże i specjalną, podsuszaną mąkę, która gwarantuje puszystość i przyrost mieszanki.

Naturalny słodki wypiek już w 1,5 g odziny. Wystarczy dodać podstawowe skłądniki jak jajo, mleko i masło. Z mieszanki otrzymasz 12 słodkich bułeczek.

 

Przygotuj:

DO CIASTA:

  • 1 jajo
  • 150 ml mleka
  • 50 g roztopionego masła

GLAZURA:

  • 15g  masła
  • 10g miodu
  1. Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajo, masło i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min (mieszadła świderki).
  2. Odstaw w ciepłe miejsce na około 60 minut ( do podwojenia objętości).
  3. Ciasto wyłóż na oprószony mąką blat/ stolnicę. Uformuj wałek i podziel go na 12 części. Uformuj bułeczki i umieścić w formie o wymiarach 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia, w niedużych odstępach od siebie (podczas pieczenia się połączą).
  4. Wyrośnięte bułeczki, wstaw do zimnego piekarnika, piecz około 20 – 23 minut  w temperaturze 180°C.
  5. Składniki na glazurę umieść w garnuszku, roztop, wymieszaj, zdejmij z palnika, lekko przestudź / Put the ingredients for the glaze in a pot, melt, mix, remove from the burner, cool slightly
  6. Wyjmij bułeczki z piekarnika, Jeszcze gorące  posmaruj glazurą maślano– miodową.