Produkty

Pieczenie > Ciasta

Sernik na zimno o smaku kokosowym

Nasza oferta serników na zimno powiększa się o kolejną pyszność – sernik o smaku kokosowym. Jego przygotowanie jest banalnie proste, a smak zachwyca od pierwszego kęsa. Delikatna jak chmurka masa serowa jest otulona pysznym kremem kokosowym. Całe ciasto polecamy posypać prażonymi płatkami migdałowymi. Musisz tego spróbować. 

 

Przygotuj:

  • 625 ml schłodzonego mleka
  • 4 łyżki płatków migdałowych

 

  1. Przygotuj sernik: Do wysokiego naczynia wlej 500 ml schłodzonego mleka, wsyp zawartość torebki i miksuj 3-4 minuty na najwyższych obrotach.
  2. Przełóż masę sernikową do tortownicy o średnicy 24 cm.
  3. Przygotuj krem: Do wysokiego naczynia wlej 125 ml schłodzonego mleka, powoli wsypuj zawartość torebki i miksuj ok.3 min.
  4. Wierzch sernika udekoruj kremem i posyp uprażonymi płatkami migdałowymi.