Przygotuj bakalie: śliwki pokrój na trzy części, orzechy laskowe pokrój drobno, migdały upraż na patelni.
Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
Do wysokiego szklanego naczynia wsyp zawartość opakowania z ciastem, dodaj miękką margarynę, jaja oraz wodę. Całość miksuj (mieszadła świderki) ok. 2 min. do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dosyp mąkę i dalej miksuj ok. 1 min. do połączenia składników.
Ciasto ma pozostać miękkie, nie dodajemy więcej mąki.
Nastaw piekarnik na 180ºC.
Podziel ciasto na połowę.
Wyłóż na blachę 1/3 ciasta, po 1 łyżeczce formułując 12 okrągłych pierniczków, na środku każdego ciastka zrób wgłębienie.
W powstałe wgłębienia wyłóż po ½ łyżeczki powideł śliwkowych, dodaj po 3 kawałki suszonej śliwki.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut, pozostaw do wystudzenia. Uwaga: Pierniczki wyciągamy jeszcze miękkie. W czasie stygnięcia twardnieją.
Pierniczki upiecz w 3 turach po 12 sztuk na blaszce.
Polewy przygotuj wg sposobu podanego na opakowaniu. Odetnij róg opakowania polewy smak ciemnej czekolady i udekoruj cienkimi strużkami wierzch pierniczków. Odetnij róg opakowania polewy smak białej czekolady i udekoruj pierniczki cienkimi strużkami w drugim kierunku robiąc kratkę.
Niezastygnięte polewy posyp orzechami laskowymi i prażonymi migdałami.