Przepisy

Owocowa rozeta

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 20
Czas wykonania: 0:45h

Sposób przygotowania:

  1. Galaretkę przygotuj wg sposobu podanego na opakowaniu. Odstaw na 20 minut.
  2. Biszkopt przełóż do tortownicy.
  3. Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, odstaw do ostygnięcia.
  4. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem i mixem do śmietany. 
  5. Dodaj przestudzoną, rozpuszczoną żelatynę. 
  6. Obierz banana, kiwi. Wszystkie owoce pokrój w plasterki.
  7. Bitą śmietanę przełóż na biszkopt, przykryj drugą warstwą ciasta.
  8. Poszczególne owoce ułóż w kształt rozety. Po 20 minutach od odstawienia galaretki wylej ją na owoce.
  9. Z trzeciej warstwy ciasta wykonaj dekoracyjne ciasteczka. 
  10. Ciasteczka ułóż na środku kompozycji z owoców. 

Więcej inspiracji na ciasta i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/z-owocami/

komentarzy /0/
Skomentuj