Przepisy

Nowoczesny Tort Sachera

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 24
Czas wykonania: 1:00h

Poncz:

Dekoracja:

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść i ostudź margarynę.
  2. Nastaw piekarnik na 180°C.
  3. W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania i miksuj przez około 4 minuty.
  4. Przygotowaną masę przełóż na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką tortownicę o średnicy 27 cm.
  5. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz ok. 50 - 55 minut (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
  6. Wystudzone ciasto wyjmij z formy, przekrój na 3 części. Każdą część nasącz 25 ml ponczu.
  7. Dolny blat ciasta posmaruj konfiturą i nakryj drugim blatem. Ponownie wyłóż konfiturę i przykryj trzecim blatem ciasta.
  8. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
  9. Zawartość torebki z kremem wsyp do mleka i miksuj przez 3 minuty. Przygotowanym kremem udekoruj tort, smarując wierzch i boki.
  10. Polewę przygotuj wg sposobu podanego na opakowaniu. Odetnij róg opakowania polewy pozostawiając niewielki otwór. Polewę wylej na tort robiąc kratkę.

Więcej inspiracji na torty i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/torty-i-ciasta-z-kremem/

komentarzy /0/
Skomentuj