Przepisy

Nowoczesny sernik z truskawkami

Poziom trudności: średni
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 0:50h

Dekoracja:

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj galaretkę wg przepisu podanego na opakowaniu. Po schłodzeniu wstaw do lodówki, pilnuj aby nie stężała.
  2. Umyj i osącz owoce.
  3. Biszkopciki nasącz zaparzoną herbatą, rozłóż je na dnie okrągłej tortownicy o średnicy 24 cm.
  4. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml schłodzonego mleka.
  5. Zawartość torebki z sernikiem wsyp do mleka i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 - 4 minuty.
  6. Masę wyłóż na biszkopty.
  7. Górę sernika udekoruj owocami, a następnie wylej na nie tężejącą galaretkę.
  8. Ciasto wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.
Dobra rada Delecty:
Smak galaretki dobierz do owoców. Latem proponujemy sernik z truskawkami. Zimą będzie równie smaczny, jeśli dodasz owoce z puszki.
 
Więcej inspiracji na serniki i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/bez-pieczenia/
komentarzy /0/
Skomentuj