Przepisy

Nowoczesny piernik z kremem o smaku krówka

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 24
Czas wykonania: 1:00h

Ciasto podstawowe:

Krem:

 

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto Piernik Duża Blacha Delecta według przepisu podanego na opakowaniu. W trakcie miksowania dodaj część pokrojonych orzechów laskowych i rodzynki .
  2. Gotową masę wyłóż na blachę o wymiarach 25 x 35 cm i upiecz.
  3. Ostudzone ciasto przekrój poziomo na dwie równe części.
  4. Kremy tortowe o smaku Krówka Delecta przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu (wersja z masłem).
  5. Upieczony piernik przełóż kremem. Boki i wierzch ciasta posmaruj masą i udekoruj pozostałymi orzechami laskowymi pokrojonymi w kostkę.

Więcej inspiracji na pierniki i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/pierniki-i-pierniczki/

komentarzy /0/
Skomentuj