Produkty

Pieczenie > Ciasta

Muffiny czekoladowe brownie z kroplami czekolady

Ciasta jak z najlepszej cukierni. Modne i pożądane ciasta do samodzielnego przygotowania. Unikalne smaki, inspirowane cukierniami i nowoczesnymi blogami. Kompletny skład, wysoka zawartość kakao i czekolady.

Muffiny czekoladowe brownie z kroplami czekolady to jeszcze więcej czekolady, dzięki zawartości kakao i kropli czekoladowych. Wyjątkowy deser, któremu nikt się nie oprze.

Ty też możesz zostać wirtuozem deserów.

  1. Nastaw piekarnik do temp. 180ºC (bez termoobiegu). Włóż papierowe foremki (12 szt.) do blachy do muffinek.
  2. Do wysokiego naczynia wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj jaja, mleko i olej. Miksuj przez ok. 1 min. na najwyższych obratach.
  3. Z torebki z kroplami czekolady odsyp 2 łyżki kropli. Dodaj do ciasta pozostałą ilość kropli czekolady i wymieszaj.
  4. Ciasto rozłóż równo do 12 foremek (ok. 2 łyżki ciasta) i posyp odłożonymi kroplami czekolady.
  5. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 19−20 min.