Przepisy

Muffinki z jabłkami

Poziom trudności: średni
Ilość porcji: 15
Czas wykonania: 0:45h

Dekoracja:

  • cukier puder

Sposób przygotowania:

  1. Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę.
  2. Nagrzej piekarnik do 180°C.
  3. Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą.
  4. Masło z cukrem i aromatem ubijaj w dużej misce mikserem, pracującym na średnich obrotach.
  5. Dodawaj po jednym jajku, ciągle ubijając.
  6. Zmniejsz obroty na niskie i stopniowo dodawaj mleko i suche składniki.
  7. Dodaj jabłka, całość wymieszaj łyżką.
  8. Wyłóż ciasto do foremki na muffinki lub papierowych papilotek, odważając po ok. 50 g na jedną babeczkę (ok. 2/3 wysokości papilotki).
  9. Piecz około 20 - 25 minut.
  10. Odstaw do przestudzenia. Wyjmij z foremek i udekoruj cukrem pudrem. Doskonale smakują ze szklanką ciepłego mleka, kakao lub kawą Anatol.

 

Więcej inspiracji na babeczki i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babeczki-i-ciasteczka/

komentarzy /0/
Skomentuj