Przepisy

Muffinki wiśniowe

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 18
Czas wykonania: 0:45h

Ciasto:

Dekoracja:

Sposób przygotowania:

  1. Rozmrożone i odsączone wiśnie pokrój na niewielkie cząstki.
  2. Nagrzej piekarnik do temp. 180°C. Wyłóż na blachę z wyposażenia piekarnika 12 foremek.
  3. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z olejem i wodą, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 minuty. Dodaj wiśnie i wymieszaj delikatnie łyżką.
  4. Gotową masę rozłóż równo, przy pomocy dwóch łyżek, do 12 foremek (ok. 1,5 łyżki ciasta do każdej foremki).
  5. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-25 minut (sprawdź patyczkiem, czy babeczki są upieczone).
  6. Pozostaw do wystudzenia.
  7. Muffinki wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.
  8. Polewy przygotuj wg sposobu podanego na opakowaniu i udekoruj nimi babeczki.

 

Więcej inspiracji na babeczki i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babeczki-i-ciasteczka/

komentarzy /0/
Skomentuj