Produkty

Pieczenie > Ciasta

MASCARPINO Sernik na zimno smak waniliowy

Sernik na zimno o smaku waniliowym to pierwszy na rynku sernik na zimno przygotowywany na serku mascarpone. To pyszny sernik, o idealnie gładkiej, a zarazem sztywnej konsystencji i najpopularniejszym smaku - waniliowym.  

Tylko 2 składniki (500 ml schłodzonego mleka i 250 g serka mascarpone) i brak potrzeby włączania piekarnika, są niewątpliwą zaletą tego sernika.

Wanilia & mascarpone to połączenie znane i lubiane, do którego chyba nie trzeba przekonywać. Sernik jest delikatnie słodki, krajalny i puszysty jak chmurka – aż trudno uwierzyć, że tak banalne składniki mogą się połączyć w taką całość.

Wyjątkowo prosty deser - do dekoracji wystarczy użyć dowolnych owoców z bitą śmietaną lub  ulubionego smaku galaretki, a na spód herbatniki lub krakersy. Idealny deser na każdą okazję – nie tylko na lato!

Poznaj sprawdzony przepis na pyszny sernik z mascarpone. Wystarczy serek mascarpone, mleko, nasz sernik, ulubione dodatki…

I już…w kilka chwil sernik jest gotowy.

Zrób przyjemność pysznym deserem sobie lub swoim bliskim… ot tak…prosto z serca.

 

Przygotuj:

  • 500 ml schłodzonego mleka
  • 250 g schłodzonego serka mascarpone
  1. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml schłodzonego mleka i dodaj serek mascarpone.
  2. Wsyp zawartość torebki i razem miksuj na najwyższych obrotach przez 4 minuty. (Uwaga: nie wydłużaj i nie skracaj czasu miksowania).
  3. Gotową masę przełóż do okrągłej tortownicy (o średnicy: 24 cm).  Rekomendujemy wyłożenie tortownicy folią aluminiową.
  4. Wstaw do lodówki na 2 godziny do schłodzenia.