Sposób przygotowania:
-
W dużym rondlu wymieszaj syrop klonowy, cukier brązowy i biały, dodaj proszek do pieczenia, mleko i śmietanę.
-
Całość doprowadź do delikatnego wrzenia i gotuj na malutkim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
-
Gdy masa będzie złocista, spróbuj czy kropla wylana na talerzyk szybko stężeje. Jeśli tak - zakończ gotowanie.
-
Odstaw masę na kilka minut, a następnie dodaj mleko, aromat waniliowy oraz posiekane orzechy. Dokładnie wymieszaj.
-
Wylej grubą warstwę masy krówkowej o grubości 2 cm do nasmarowanej masłem blaszki do pieczenia.
-
Gdy masa zacznie zastygać, pokrój ją nożem na porcje.
Więcej inspiracji na ciasteczka i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babeczki-i-ciasteczka/
