Przepisy

Krówki orzechowe

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 20
Czas wykonania: 2:00h

Sposób przygotowania:

  1. W dużym rondlu wymieszaj syrop klonowy, cukier brązowy i biały, dodaj proszek do pieczenia, mleko i śmietanę.
  2. Całość doprowadź do delikatnego wrzenia i gotuj na malutkim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
  3. Gdy masa będzie złocista, spróbuj czy kropla wylana na talerzyk szybko stężeje. Jeśli tak - zakończ gotowanie.
  4. Odstaw masę na kilka minut, a następnie dodaj mleko, aromat waniliowy oraz posiekane orzechy. Dokładnie wymieszaj. 
  5. Wylej grubą warstwę masy krówkowej o grubości 2 cm do nasmarowanej masłem blaszki do pieczenia.
  6. Gdy masa zacznie zastygać, pokrój ją nożem na porcje. 

Więcej inspiracji na ciasteczka i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babeczki-i-ciasteczka/

komentarzy /0/
Skomentuj