Przepisy

Kasztanki

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 8
Czas wykonania: 0:45h

Sposób przygotowania:

  1. Herbatniki dokładnie kruszymy.
  2. Masło ucieramy mikserem do białości, wsypujemy cukier puder i cukier wanilinowy.
  3. Następnie wbijamy żółtko i wsypujemy kawę, nie przerywając ucierania, wsypujemy pokruszone herbatniki oraz dodajemy parę kropli aromatu migdałowego.
  4. Wszystko razem dokładnie ucieramy. Formujemy z masy małe kuleczki i obtaczamy je w posiekanych orzechach lub migdałach .
  5. Schładzamy w lodówce około 2 godzin, każde ciasteczko możemy umieścić w papierowych foremkach w kształcie babeczek.  

Więcej inspiracji na ciasteczka i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babeczki-i-ciasteczka/

komentarzy /0/
Skomentuj