Przepisy

Karpatka na śmietanie

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 0:45h

Sposób przygotowania:

  1. Dzień wcześniej upiecz ciasto Karpatka Delecta według przepisu podanego na opakowaniu.
  2. Gotowe przykryj folią i pozostaw na noc.
  3. Następnego dnia przygotuj krem Karpatka Delecta zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
  4. Podczas miksowania kremu budyniowego z masłem dodawaj stopniowo spirytus.
  5. Gotowy krem wyłóż na pierwszą warstwę ciasta.
  6. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie wyłóż na krem budyniowy.
  7. Warstwę kremu i bitej śmietany przykryj drugą częścią ciasta i posyp obficie cukrem pudrem.

Więcej inspiracji na ciasto Karpatka znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/karpatki/

komentarzy /0/
Skomentuj