Sposób przygotowania:
-
Czekoladę rozpuść na parze, ostudź.
-
Mąkę przesiej, dodaj cukier i proszek. Wymieszaj.
-
Margarynę miksuj z cukrem pudrem, kolejno dodawaj po jednym żółtku dalej miksując.
-
Pod koniec miksowania dodaj rozpuszczoną czekoladę i mąkę wymieszaną z Duecikiem.
-
Z białek i cukru ubij pianę i delikatnie, przy pomocy drewnianej łyżki, połącz obie masy.
-
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm.
-
Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 170°C przez 40 - 45 minut (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
-
Aby przygotować masę kokosową, w garnku podgrzej śmietankę z cukrem pudrem, następnie dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.
-
Na przestudzone ciasto wyłóż zimną masę kokosową.
-
Do wysokiego naczynia wlej 350 ml zimnego mleka, wsyp zawartość opakowania z kremem i miksuj przez 3 minuty.
-
Gotowy krem wyłóż na masę kokosową i całość schładzaj przez ok. 2 godziny.
Dobra rada Delecty:
Przed podaniem ciasto można udekorować dowolną posypką Delecta.
Więcej inspiracji na ciasta czekoladowe i nei tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/czekoladowe/
