Przepisy

Jogurtowo czekoladowa fantazja

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 16
Czas wykonania: 1:00h

Masa kokosowa:

Krem:

Sposób przygotowania:

  1. Czekoladę rozpuść na parze, ostudź.
  2. Mąkę przesiej, dodaj cukier i proszek. Wymieszaj.
  3. Margarynę miksuj z cukrem pudrem, kolejno dodawaj po jednym żółtku dalej miksując.
  4. Pod koniec miksowania dodaj rozpuszczoną czekoladę i mąkę wymieszaną z Duecikiem.
  5. Z białek i cukru ubij pianę i delikatnie, przy pomocy drewnianej łyżki, połącz obie masy.
  6. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm.
  7. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 170°C przez 40 - 45 minut (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
  8. Aby przygotować masę kokosową, w garnku podgrzej śmietankę z cukrem pudrem, następnie dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.
  9. Na przestudzone ciasto wyłóż zimną masę kokosową.
  10. Do wysokiego naczynia wlej 350 ml zimnego mleka, wsyp zawartość opakowania z kremem i miksuj przez 3 minuty.
  11. Gotowy krem wyłóż na masę kokosową i całość schładzaj przez ok. 2 godziny.

Dobra rada Delecty:

Przed podaniem ciasto można udekorować dowolną posypką Delecta.

 

Więcej inspiracji na ciasta czekoladowe i nei tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/czekoladowe/

 

komentarzy /0/
Skomentuj