Przepisy

Gofry piernikowe

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 17
Czas wykonania: 0:50h

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj masę ciasta piernikowego Piernik Duża Blacha Delecta według przepisu podanego na opakowaniu pomijając pieczenie.
  2. Rozgrzej gofrownicę. Smaruj powierzchnię gofrownicy pędzelkiem zanurzonym w oleju, nakładaj ciasto i piecz gofry przez kilka minut.
  3. Ubij dwa opakowania Śnieżki z dodatkiem aromatu pomarańczowego.
  4. Upieczone gofry udekoruj kleksem Śnieżki (wyciskanym dekoratorem do kremów), łyżeczką konfitur, rodzynkami i pokrojoną w paseczki skórką pomarańczową.

Dobra rada Delecty:
W wersji wzbogaconej, gofry można udekorować dodatkowo polewą czekoladową Delecta.

Wiecej inspiracji na desery nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/desery/

komentarzy /0/
Skomentuj