Produkty

Pieczenie > Ciasta

Duża Blacha - Ciasto czekoladowe

Ciasta z linii Duża Blacha Delecta to wyśmienita propozycja dla całej rodziny. Ciasta są bardzo łatwe w przygotowaniu, wystarczy dodać kilka mokrych składników (np. jaja, tłuszcz) zmiksować z zawartością torebki i upiec.
Z jednego opakowania otrzymasz ok. 1kg wypieku. Dodatkowo ciasta możesz przekładać kremami, konfiturami, dekorować polewą, cukrem puder, czym tylko lubisz.
 
Więcej inspiracji na ciasto czekoladowe i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/czekoladowe/

 

Składniki:
  • 4 jaja  
  • 100 ml wody
  • 200 g margaryny 

Sposób przygotowania:
  • Rozpuścić i ostudzić margarynę.
  • W wysokim naczyniu wymieszać wodę z margaryną, dodać jaja, wsypać zawartość opakowania i miksować około 4 minuty.
  • Gotową masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
  • Wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170−180ºC około 40−45 minut (sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Ciasto nadaje się do wypieku w formie małych babeczek z dodatkiem bakalii, jagód lub wiśni. Do dekoracji proponujemy użyć roztopionej czekolady deserowej.