Przepisy

Delicje

Poziom trudności: średni
Ilość porcji: 20
Czas wykonania: 1:00h

Do ciasta:

Nadzienie:

Sposób przygotowania:

  1. Galaretkę przygotować wg sposobu podanego na opakowaniu w połowie ilości wody. Pozostawić do stężenia.
  2. Gotową pokroić w płaskie plastry.
  3. Jaja ubić na sztywno z cukrem.
  4. Dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia oraz olej. Całość miksować 3 min.
  5. Na przygotowaną blachę z wyposażenia piekarnika wykładać małą łyżeczką przygotowaną masę w odstępach 5 cm formując małe kuleczki. 
  6. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temp. 175°C przez ok. 10 minut.
  7. Krem przygotować wg sposobu przygotowania podanego na opakowaniu.
  8. Na każdy wystudzony biszkopcik nakładać galaretkę i krem.
  9. Przykryć drugim biszkoptem. Udekorować polewą.

Więcej inspiracji na biszkopty i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babki-i-biszkopty/

komentarzy /0/
Skomentuj