Przepisy

Czekoladowe dekoracje

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 1
Czas wykonania: 1:00h

Sposób przygotowania:

  1. Polewę rozpuść według jednego z przepisów, podanych na opakowaniu.
  2. Na tacy lub blasze z piekarnika rozłóż papier do pieczenia.
  3. Z opakowania polewy odetnij róg, aby utworzyć mały otwór o wielkości 1 - 2 mm.
  4. Następnie wylewaj polewę cienkimi strużkami, tworząc dowolne kształty ozdób: kwiatki, krateczki, serduszka. Pozostaw do stężenia na około 50 minut.
  5. Gotowe dekoracje delikatnie podważaj nożem i ściągaj z papieru.

Dobra rada Delecty:

  1. Do wykonania dekoracji możesz wykorzystać także polewy smak ciemnej czekolady czy białej czekolady Delecta. Otrzymasz wówczas ornamenty w różnych kolorach.
  2. W płynnej polewie zanurzaj czubki umytych i osuszonych dorodnych truskawek z szypułkami. Gdy polewa zastygnie, udekoruj nimi dowolny deser, ciasto lub podaj je jako słodką przekąskę. W sam raz do szampana na zakończenie romantycznej kolacji!
komentarzy /0/
Skomentuj