Przepisy

Cytrusowy przekładaniec

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 0:50h

Ciasto:

Nadzienie:

  • 200 g marmolady pomarańczowej

Dekoracja:

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto przygotować i upiec zgodnie z podstawowym sposobem podanym na opakowaniu.
  2. Wystudzone ciasto przekroić na 3 warstwy.
  3. 200 g marmolady pomarańczowej podgrzać i rozpuścić.
  4. Posmarować 2 dolne piętra marmoladą.
  5. Warstwy zlepić. Ciasto polać polewą czekoladową, przyrządzonązgodnie ze sposobem podanym na opakowaniu.
  6. Udekorować kandyzowaną skórką pomarańczą i posiekanymi orzechami.

Wiecej inspiracji na babki i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babki-i-biszkopty/

 

komentarzy /0/
Skomentuj