Sposób przygotowania:
-
Nastaw piekarnik na 170°C.
-
Ciasto przygotuj wg przepisu na opakowaniu, dodaj cukier cynamonowy oraz zmielone migdały. Całość wyrób na zwartą, gładką masę.
-
Ciasto podziel na 3 części. Z pierwszej części uformuj ręką cienkie paluszki o długości 10 cm i szerokości 0,5 cm podsypując mąką. Paluszki układaj na blaszce z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
-
Piecz 25 - 30 minut w nagrzanym do170°C piekarniku do zarumienienia.
-
Czynność opisaną w pkt. 3 powtórz z pozostałymi dwoma częściami ciasta.
-
Po wyjęciu z piekarnika, paluszki pozostaw do wystudzenia.
-
Cukier puder utrzyj z wodą i aromatem cytrynowym.
-
Paluszki posmaruj lukrem i odstaw na kilka minut, aby zastygł.
Wiecej inspiracji na ciasta kruche i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/kruche/
