Przepisy

Cynamonowe paluszki z lukrem

Poziom trudności: niski
Czas wykonania: 1:00h

Ciasto podstawowe:

Dekoracja:

Sposób przygotowania:

  1. Nastaw piekarnik na 170°C.
  2. Ciasto przygotuj wg przepisu na opakowaniu, dodaj cukier cynamonowy oraz zmielone migdały. Całość wyrób na zwartą, gładką masę.
  3. Ciasto podziel na 3 części. Z pierwszej części uformuj ręką cienkie paluszki o długości 10 cm i szerokości 0,5 cm podsypując mąką. Paluszki układaj na blaszce z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piecz 25 - 30 minut w nagrzanym do170°C piekarniku do zarumienienia.
  5. Czynność opisaną w pkt. 3 powtórz z pozostałymi dwoma częściami ciasta.
  6. Po wyjęciu z piekarnika, paluszki pozostaw do wystudzenia.
  7. Cukier puder utrzyj z wodą i aromatem cytrynowym.
  8. Paluszki posmaruj lukrem i odstaw na kilka minut, aby zastygł.

Wiecej inspiracji na ciasta kruche i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/kruche/

komentarzy /0/
Skomentuj