Produkty

Pieczenie > Ciasta

Ciasto marchewkowe

CIASTO MARCHEWKOWE to nowa propozycja od marki Delecta. Dzięki unikalnej kompozycji przypraw: cynamonu, goździków i kardamonu, ciasto jest aromatyczne i smakuje wyjątkowo. Jedyne takie CIASTO MARCHEWKOWE na rynku z dodatkiem suszonej marchewki. Wystarczy dodać jaja, tłuszcz...i gotowe.

Upiecz  CIASTO MARCHEWKOWE z Twoimi ulubionymi dodatkami lub owocami np. ananas, bakalie, możesz tez dodać startą marchewkę.  Zrób przyjemność sobie lub Twoim bliskim ...ot tak...prosto z serca. 

Więcej inspiracji na ciasto marchewkowe i nie tylko znajdziesz na: 

Składniki:

  • 3 jaja
  • 100 ml wody
  • 150 ml oleju

Sposób przygotowania:

  1. Okrągłą tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem i wysp mąką.
  2. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
  3. Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę i olej, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy.
  4. Wstaw do piekarnika i piecz w tem. 180°C przez 45-50 min. (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone). 

Do dekoracji proponujemy krem z serka śmietankowego: zmiksuj 1 opakowanie serka śmietankowego naturalnego (około 125 g) z 4 łyżkami cukru pudru (około 50 g) i 1 łyżeczką miękkiego masła (około 10 g).