Przepisy

Ciasto czekoladowe z gruszkami

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 30
Czas wykonania: 0:45h
 

Sposób przygotowania:

  1. Gruszki obierz. Cztery pokrój w plasterki o grubości do 1 cm, następnie zalej ponczem z alkoholu i wody. Odstaw na ok. 2 godziny.
  2. Ciasto czekoladowe przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  3. 3/4 przygotowanych gruszek wyłóż do blaszki i zalej ciastem.
  4. Piątą gruszkę pokrój w cienkie plasterki i delikatnie poukładaj na wierzchu ciasta. Piecz 45 minut w temperaturze 160 – 170°C.
  5. Po wystudzeniu, polej ciasto przygotowaną polewą. 

Dobra rada Delecty:
Zamiast gruszek możesz użyć innych owoców, a gotowe ciasto możesz posypać cukrem pudrem.
 
Więcej inspuiracji na ciasta czekoladowe i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/czekoladowe/
komentarzy /0/
Skomentuj