Przepisy

Brownie

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 0:55h
  1. Rozpuść margarynę i pozostaw do wystudzenia do masy czekoladowej. / Melt 75 g of margarine and cool it down for chocolate topping.
  2. Nastaw piekarnik na 180ºC. / Pre-heat the oven to 180ºC. 
  3. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z olejem, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj ok.
    4 min. / In a deep bowl mix together 3 eggs with 150 ml of oil, add the content of the cake sachet and whisk for 4 minutes.
  4. Gotową masę przełóż do blachy 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20−25 minut. / Pour the dough into baking pan 25 x 30 cm with baking paper. Place the pan in the pre-heated oven and bake for about 20–25 minutes at 180ºC.
  5. W czasie pieczenia ciasta, zawartośc torebki z masą czkoladową wymieszaj z jajem i wystudzoną margaryną. / During baking the dough, mix the content of the topping sachet with the egg and the cooled margarine.
  6. Nie wyłączaj piekarnika. Upieczone ciasto wyjmij, panakłuwaj wierzch widelcem i rozsmaruj masę czekoladową na powierzchni. / Do not switch off the oven. Remove the baked cake, pan the top of the fork and smear the chocolate mass on the surface.
  7. Piecz jeszcze ok. 9 minut (UWAGA: nie przedłużaj czasu pieczenia; masa powinna być z góry sucha, w środku półpłynna). / Bake for next 9 minutes (ATTENTION: do not prolong the baking time, the topping should be dry on the surface and semiliquid inside).
  8. Po wyjęciu pozostaw ciasto w blaszce do całkowitego wystudzenia. / Keep the cake in the baking pan until it gets completely cold.    
komentarzy /3/
Skomentuj
Edyta
2017-01-06 20:57:47
Super, zrobiłam jest pyszne!!!
Sylwuszka
2018-01-06 12:49:30
Właśnie robię... wygląda smakowicie... już nie mogę się doczekać kiedy je wyjmę z piekarnika :)
Nour
2018-12-11 15:42:30
I want English instructions plz
Thanks in advance