Produkty

Pieczenie > Ciasta

Brownie

Ciasto BROWNIE jest doskonale znane z cukierni i kawiarni. To najbardziej czekoladowe ciasto na rynku - Nowość! BROWNIE Delecta. Ciasto BROWNIE to  podwójnie czekoladowe połączenie mokrego ciasta, z płynącą warstwą mocno czekoladowej warstyw lawa. Czekoladowość BROWNIE uzyskana została dzięki dodatkowi dużej zawartości, wysokiej jakości belgijskiej czekolady.  BROWNIE możesz wypiec z niezliczoną ilością dodatków, za każdym razem będzie inne. Dodaj swoje ulubione dodatki orzechy, bakalie, masę serową czy owoce (np. maliny, wiśnie, banany, kolorowe draże). Zaskocz gości pysznym ciastem...ot tak...prosto z serca.

Więcej inspiracji znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/czekoladowe/

 

Przygotuj:
Do ciasta:
  • 3 jaja
  • 150 ml oleju
 
Do masy czekoladowej:
  • 1 jajo
  • 75 g margaryny
 
  1. Rozpuść (i pozostaw do wystudzenia) margarynę do masy czekoladowej.
  2. Nastaw piekarnik na 180ºC.
  3. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z olejem, stopniowo wsypuj zawartość torebki z ciastem i miksuj ok. 4 minuty.
  4. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 25 x 30 cm.
  5. Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz ok. 20−25 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
  6. Po wyjęciu ciasta z piekarnika, ponakłuwaj wierzch widelcem, nie wyłączaj piekarnika.
  7. Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki z masą czekoladową, dodaj jajo i wystudzoną margarynę; wymieszaj łyżką do połączenia się składników.
  8. Wyłóż masę na upieczone ciasto rozsmarowując na całej powierzchni.
  9. Natychmiast wstaw do nagrzanego do temperatury 180ºC piekarnika i piecz przez ok. 9 minut (UWAGA: nie przedłużaj czasu pieczenia; masa powinna być z góry sucha, w środku półpłynna).
 
Po wyjęciu pozostaw ciasto w blaszce do całkowitego wystudzenia.